• TERRATRÈMOL A BANYULS !

  TERRATRÈMOL A BANYULS !

  El bloc dels e-notícies informa que l'actual batlle de Banyuls, Jean-Michel Solé, amb un gust artístic de la mateixa qualitat que la del seu mentor Jean Rede nos ha fet un "cagall nerviós" a causa d'un petit vaixell pintat amb colors catalans i estrella independentista.

  TERRATRÈMOL A BANYULS !

  Els arguments del batlle en contra d'aquest petit vaixell serien:

  - UN "... no és català !" (pel pal potser)

  - DOS "...és lleig! "

  Tot és relatiu, és clar, perquè per la meva part em sembla molt bonic aquest petit vaixell, mes semblaria que pel batlle posaria en perill la classificació de la carretera al patrimoni de la UNESCO ... com podríem creure aquesta bestiesa ! 

  Primer cal recordar que Jean-Michel Solé, abans de ser batlle, va ser president de GICB i l'hem d'agrair per l'horror paisagística del nous celler posat a dalt del mas Ventós ! 

  Molt abans de la barca i ha hagut degradacions de la vall de Ballaury que ja era classificada "Païsatge notable". Llavors ningú del GICB va empedir el saqueig perpetrat per certs vinyaderos, el més greu, el més imperdonable, com sacrilegi queda l'eradicació de moltes parets de pedres seques ! Si aquest acte indigne en repetides ocasions i per desgràcia no és un acte de fer-nos passar la classificació del Patrimoni sota el nas, llavors res ens en pot privar!

  Responsables del GICB, entre els quals l'actual batlle de Banyuls, van deixar eradicar per altres vinyaderes, per una raó encara no clara, un nombre de xiprers que, anys després del massacre, encara falten i això desvirtua seriosament la qualitat del païsatge!

  Jean-Michel Solé no s’ha mogut mai, ni com membre del CA ni com a President del GICB per a fer treure estaques de fusta, disparades dintre algunes vinyes com a ofenses a la integritat del païsatge!

  A Banyuls és cap secret que la gran majoria dels productors són ferotjament oposats a qualsevol classificació del lloc perquè una vegada que les seues vinyes figuraran al patrimoni de la UNESCO no tindran el dret, sota pena de greus sancions del Ministeri, de fer qualsevol cosa dins les seves propietats. Sabent que Jean-Michel Solé també és vinyader, hom pot preguntar-se d’on treu aquest frenesí de classificar un païsatge, ja que com els altres odiava aquest projecte.

  I també què passa amb els panells solars esmentats a l'article e-notícies, que enlletgeixen l'aspecte d'un dels masos més antics de Banyuls i no semblen molestar al batlle, mentre que aquests panells representen, sense cap dubte, un gros risc per a la classificació de la Vall al patrimoni de la UNESCO ! EDF és capaç, quan ho vol, d'instal·lar aquests panells al terra per tal de fer-los invisibles, llavors que espera el batlle Jean-Michel Solé per enviar la seva policia a EDF ?

  En qualsevol cas, a seguir ! Molts de nosaltres esperem que el vaixell es quedarà on està, perquè l'important no és si és "lleig" o "bonic" l'important és el símbol que vehicula !

  Mancaria pas més que Banyuls s’esclafi vergonyosament a davant d'un batlle quan els nostres germans del sud s'enfronten, des de fa anys, a la fúria del govern de Madrid i a les amenaces mortals del ministre Rajoy, negant que Catalunya recuperi la seva independència robada per Espanya i França per un Tractat indigne, signat el 7 de  novembre 1659.

  TERRATRÈMOL A BANYULS !

   

   

  « Per un cop parlem "français"Poseu vostre firma sobre aquesta petició i fer seguir »
  Yahoo!

 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :