• DEU I LA CATALUNYA

  DEU I LA CATALUNYA

  Deu i la Catalunya

  Les obres de poetes , científics , filòsofs , artistes i acadèmics a tots els catalans reflecteixen tota la filigrana , un segle a un altre, el poder de minerals i la bellesa immaterial de Catalunya els paisatges transcendir la ment i ànima més enllà de la matèria .
  Llull, probablement els més grans erudits catalans per la diversitat de les seves obres , al seu torn , el poeta i científic , explorador excepcional , Llull creia que totes les coses visibles en la naturalesa lliure i salvatge Catalunya , van portar a Déu . D'acord amb l'escriptor contemporani Joan Maria Pujals , l'obra de Ramon Llull segueix sent un company de viatge en el camí de la Fe , Cultura , Ciència , i per descomptat , l'idioma català . Al segle XX Ramon Llull segueix inspirant a escriptors , poetes i filòsofs , alguns dels quals van a assentar-se i viure la resta de la seva vida a Catalunya , fascinat per aquesta proximitat amb la Divinitat que oferim totes les parts d'aquesta estranya terra bonica .
  Història de Catalunya és increïblement rica en tots els nivells de la ciència , la literatura , l'arquitectura , la pintura , la música , llavors per què en les albors del tercer mil · lenni , els historiadors tenen que tan difícil parlar de Catalunya i revelen la seva influència durant l'Edat Mitjana en tots els països de la conca mediterrània ? Sigui quina sigui gestes , conquestes , victòries sobre els seus oponents catalans mai s'esmenta en els llibres d'històries " Catalunya " o " catalans" , però " Espanya" i " espanyola " ! Nosaltres mai vam dir que , per exemple , eren almugavars mercenaris catalans i no espanyols segons es pot llegir amb massa freqüència .
  Llavors ? No és d'estranyar si Catalunya , petit país trencat que hi ha més de 300 anys per un tractat injust , espanta els seus poderosos veïns i , sobretot : Per què ? A diferència d' basc o cors, català no són violentes i les seves demandes són sempre pacífics , com ho demostren les moltes manifestacions per la independència es pot veure des de l'any 2006 i que culminarà en el referèndum per la independència 9 novembre 2014 .
  Amb català ni bombes , ni ostatges , ni violència protesta . Avui les català lluiten pacíficament fraternalment democràticament . En les seves batalles és qüestió de " besar a dia " al nord de Catalunya i "cadena humana " al sud de Catalunya .
  Està al opt original per a una lluita pacífica en una societat que ja no sap expressar-se a través de la violència , els catalans tenen por ?
  Com no fer la connexió amb Jesucrist , el missatge era un de la pau , la fraternitat i l'amor ? Jesús, que els homes han mort clavat en una creu , les tortures més infames del seu temps . El que va venir per a la pau i l'amor estès al cor dels homes en revelar que era el missatge de Déu , que era més suau que un be terroritzar prou potent que tenen a la mort com ho haurien fet amb un agitador sagnant .
  Pel que és de Catalunya que , reduït a res i mòlt per 355 anys , sembla témer , por irracional i incontrolable , aquests temors no s'esvaeixen en la sang de aquell la vulnerabilitat i el coratge de la vaca botxins .
  355 anys de diversos abusos , de violència o atacs furtius contra la seva identitat , la llengua , la cultura , la negació de la seva història , Catalunya hauria d'haver desaparegut després de tal fúria d'Espanya i França en contra d'ella , però en lloc d' que ara s'aixeca , ella està dempeus, ella diu !
  355 anys des de Catalunya segueix donant la cultura internacional dels seus més grans artistes . Per esmentar només les del segle XX Dalí , Picasso , Gaudí , el gran Pau Casals i molts altres ...
  Podria ser una bogeria veure en aquesta immensa força d'un poble derrotat , però que mai es va oblidar que era català i català més que un poble que van triar una derrota com a commemoració nacional, és boig reconèixer que hi ha força i la bogeria de Déu ? El Déu de Jesucrist , les forces d'amor per desplegar a la debilitat i el jutge sabia el que és una bogeria per als homes ?
  No es pot parlar de Catalunya sense esmentar la fe que aquest país sempre ha estat en els moments més difícils . Rei Jaume 1st St Georges guiades per la catedral de Gaudí , que va fer el treball de la seva vida , no pot fer un pas sense caure en la terra monestir català , un oratori , una capella , una església . Marca la fe dels catalans es planten profundament a la terra !
  Emoció artistes poetes , escriptors , músics i pintors coberts per aquest sentiment fosc , però va dir que la força i la bellesa que ofereix Catalunya , la seva terra natal , no pot ser una coincidència , però el treball d'un ser omnipotent . Alguns ho reconeixen com el seu Déu i mai deixar de honrar a través de les seves pròpies creacions , ells saben que no, per perfecta que sigui , mai pot ser igual a l'original .
  Catalunya , terra de la ciència i l'art, la terra de la contradicció , estimava la terra misteriosa de la desraó i de la qual l'home ha plantat centenars de pedres votives que desafien el temps , com tantes oracions de amor mineral de la criatura al seu Creador .
  - Des del impressionant Crist de Sant Joan de la Creu Dalí , que domina el món
  - A través de les fascinants cròniques de Ramon Muntaner ,
  - La poesia sublim de Ramon Llull ,
  - La importància de la creu de la memòria , el concret de la mort de Crist , en l'obra d'Antoni Tàpies ,
  - Queixes Violoncel Pau Casal cant dels ocells a ,
  - Agulles despentinada de la Sagrada Família , la catedral inacabada de Gaudí ,
  - El diàleg de Tasty Joan Maragall amb Déu , que acaba en un Fiat humil i confiat que Maria davant de l'àngel ...
  Cada artista català , des del més antic al més modern , el més famós fosca , enriquida no només a Catalunya , sinó la cultura global , similar en aquest Crist , el missatge d'amor , 2000 anys després , segueix consolar el cor dels humils .

    

  « ERC TOTS UNITS FEM VIA »
  Yahoo!

 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :